Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/hobbyhusdyr.dk/public_html/templates/hobbyhusdyr_v2/functions.php on line 174

Spiret korn - en lækker og sund snack for f.eks. høns

Lige nu er det jo som bekendt vinter. Og der er ikke så meget for hønsene at æde. Desuden er der fugleinfluenza-foranstaltningerne, der betyder at vi skal have vores høns under tag, og det kan betyde at deres foder i øjeblikket er lidt ensformigt.

Men et godt trick er at få gang i en omgang spiret korn. Det er meget lidt arbejdskrævende og de fleste høns (og kaniner, marsvin mv) elsker det. Foderet er smækfyldt med e-vitaminer og letfordøjelige næringsstoffer. Og så er det bare dejligt at kunne give dem lækkert friskt grønt på denne tid af året.

Jeg bruger 4 spande. Så kører de bare i rotation. Læg et pænt lag korn i bunden af spandene. Du kan bruge alt muligt korn, f.eks. vildfugleblanding eller blot din almindelige hønsefoder. Fyld vand på og lad dem stå i 10-12 timer. Dræn herefter kornet og lad det ligge i spandene i et køligt rum med god luftcirkulation - helst ikke under 5 grader i rumtemperatur. Efter 2-3 dage begynder det at spire. Det er en smagssag, hvornår du og dine dyr foretrækker at bruge det som foder. Nogle foretrækker at fodre det ud når det lige er spiret og man stadig kan se kernen. Andre lader spirene blive godt lange, så der er mere grøntfoder over det. Det kommer naturligvis også an på kornet, du bruger. Hvis du som jeg har flere spande i rotation er der hele tiden skønt og næringsrigt foder - dine høns vil elske dig for det. 

Husk dog som med alt andet foder at være meget opmærksom på råd eller svamp i spirerne, som kan være det rene gift for hønsene. Hvis du er i tvivl: smag på dem og lugt til dem. 

Rigtig god fornøjelse. 

(billeder fra nettet)